KRAJ SURADNJE

Razišli se Cro Cop i njegov menadžer Orsat Zovko

25.08.2014 u 15:54

Bionic
Reading

Vlasnik Fight Chanella Orsat Zovko prekinuo je suradnju s Mirkom Filipovićem odmah nakon borbe hrvatskog borca u subotu u Japanu, zbog predloženog 'poslovnog modela' za budućnost kojeg nije mogao prihvatiti...

Zovko i Filipović obnoviili su svoju suradnju nakon odlaska Cro Copa iz UFC-a i ona je bila prilično uspješno te su obilježile titula K-1 World Grand Prix pobjednika prošle godine te uspješni nastupi po K-1 i MMA pravilima diljem svijeta. Ipak, oko daljnje suradnje se nisu uspjeli dogovoriti, o čemu je Zovko obavijestio javnost:

'Ovim putem bih Vas želio obavijestiti da od ponedjeljka, 25. kolovoza više nisam menadžer Mirka "Cro Cop" Filipovića. Razlog prekida do sada vrlo uspješne suradnje jest u činjenici da nisam mogao prihvatiti novi poslovni prijedlog koji je nakon dvoboja protiv Satoshija Ishiija u Japanu iznio Mirko Filipović. Bez podrobnijeg ulaženja u razloge prekida suradnje htio bih naglasiti da je ona u protekle tri godine, koliko je trajala, bila više nego uspješna.

Cro Copova karijera je ponovno krenula uzlaznom putanjom nakon povratka kick boksingu i Cro Cop Final Fighta u Zagrebu koji je samo za Mirka organizirao Fight Channel. Povratak u kick boksing se pokazao kao pun pogodak te je Filipović prošle godine, ponovno u Zagrebu, osvojio K-1 WGP naslov što je uz Pride GP pojas, njegov najveći uspjeh u karijeri. Uslijedio je potpis za trenutačno najkvalitetniju svjetsku kick boksing promociju Glory, kao i vrlo uspješno povremeno nastupanje u slobodnoj borbi što je kulminiralo osvajanjem IGF pojasa proteklog vikenda.

Bilo mi je veliko zadovoljstvo voditi karijeru jednog od najvećih boraca svih vremena i surađivati sa svim članovima Cro Cop teama. Zahvalio bih se na suradnji i podršci svim medijima i fanovima borilačkog sporta te se nadam da ćemo uspješno surađivati na nekim od budućih projekata.'