USUSRET US OPENU

Nole se mora 'oporaviti' od svadbe, Nadal će opet biti moćan

23.08.2014 u 13:38

Bionic
Reading

U New Yorku počinje posljednji teniski Grand slam sezone, a zbog odsustva Rafaela Nadala najizgledniji finale je obračun Novaka Đokovića i Rogera Federera

Najstariji nositelj na US Openu Ivo Karlović za tportal je iz New Yorka iznio svoje stavove vezane uz turnir koji je pred njim i ostatkom teniske svjetske elite. Koga smatra najizglednijim favoritom za osvajanje trofeja?

'Roger Federer igra odlično cijelo vrijeme. Realno je da upravo on držipoziciju trećeg igrača svijeta. Nole (Đoković) je u zadnje vrijeme malo ukriz, ali svake godine odigra malo lošije Toronto i Cinncinnati jerredovito uzme dosta veliku pauzu nakon Wimbledona. Uz sve to ove godinese i oženio u to vrijeme pa vjerujem da mu treba malo vremena zaprilagodbu,' poručuje Karlović.

Nema Rafe Nadala. Dežurni pesimisti već ga etiketiraju kao bivšeg, ali Karlović misli sasvim drugačije...

'Mislim da Nadal još nije gotov. Trenira stalno jako naporno, ali zbog ozljede zgloba trenutačno ne može udarati bekend. Kad se vrati bit će isti kao i prije.'

Karlović je postavljen za 25. nositelja i u prvom kolu ga čeka Finac Nieminen, dok bi u slučaju dvije uvodne pobjede vjerojatno išao na Federera... Ivo se ne razbacuje najavama, već u svom stilu završava:

'Od US Opena očekujem dobru igru i dobru zabavu. U tome je cijela poanta.'

Karlovićevim protivnicima najčešće nije nimalo zabavno