S BANDIĆEM BEZ KRIZE

I ove će godine Hanžek ponuditi vrhunski spektakl

19.08.2014 u 14:34

Bionic
Reading

Dva tjedna uoči 64. Hanžekovićevog memorijala (utorak, 2. rujna u 17.30 sati) najnovije informacije predstavnicima medija otkrili su direktorica mitinga Ivana Brkljačić, brončana skakačica u vis s Europskog prvenstva u Zürichu Ana Šimić i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić

'Sreća je za organizatore kad su glavne zvijezde natjecanja domaći sportaši, kao što su to u našem slučaju Sandra Perković, Blanka Vlašić Ana Šimić, Stipe Žunić. Osim njih mogu najaviti dolazak brojnih osvajača odličja s upravo završenog Europskog prvenstva u Zurichu. Spomenut ću ovom prigodom 400-metraša Martyna Rooneya, daljašicu Dariju Klišinu, preponaša Williama Sharmana... Posebice bih istaknula utrku na 100 metara, s bivšim svjetskim prvakom Kimom Collinsom, srebrnim olimpijcem Ryanom Baileyem, Richardom Thompsonom koji ove godine trči 9.82, brončanim iz Züricha Harryjem Aikinesom...', rekla je Ivana Brkljačić, posebno najavivši bacanje kugle:

'U ponedjeljak 1. rujna od 20 sati najbolji bacači kugle natjecat će se pokraj gradskih fontana u ulici Hrvatske bratske zajednice. Sve to uz atraktivan popratni program i izravan televizijski prijenos. Taj događaj daje novu dimenziju našem mitingu. Ulaznice za miting bit će u prodaji od 25. kolovoza u Sportskom parku Mladost, od 17 do 20 sati, a moći će se 1. rujna kupiti i pokraj fontana za vrijeme natjecanja u bacanju kugle'.

Ana Šimić na Hanžek dolazi s europskom broncom, ali i očekivanjima atletske javnosti da bi, poput Blanke Vlašić 2003. godine, prvi puta preko dva metra mogla letjeti upravo na Savi:

'Uvijek me jako veseli skakati na Mladosti, posebno je tu ozračje. Bila bih jako sretna kad bih upravo ovdje skočila preko 200 cm. Uz Blanku i ostale visašice iz svjetskog vrha to je sasvim moguće. Do tada me očekuje nastup na još tri mitinga'.

Hanžekovićev memorijal uvijek je visoko na listi prioriteta Grada Zagreba i gradonačelnika Milana Bandića, koji je još jednom čestitao našim atletičarima na uspjehu u Zürichu i rekao:

'Hanžekovićev memorijal neće osjetiti posljedice štednje jer će direktorica mitinga imati dovoljno novaca za sve što mitingu treba. Drago mi je što će ipak, koliko čujem, sve tri naše zvijezde – Sandra, Blanka i Ana - biti spremne za nastup na Hanžeku, uz brojne zvijezde svjetske atletike. Na imena koja vam je rekla Ivana dodat ću još jedno – ono bivšeg svjetskog rekordera na 100 metara Asafe Powela!'

Odgovarajući na pitanje o uvjetima u kojima treniraju naši najbolji atletičari, gradonačelnik je novinarima ponudio još jednu ekskluzivu:

'Uvijek može bolje i naše atletičarke i atletičari zaslužuju bolje. Zato će za četiri godine Zagreb dobiti i atletsku dvoranu! Napravit ćemo to zbog sadašnjih i budućih Blanki, Ana , Sandri...'

Nakon konferencije za novinare direktor Emil Frey Auto Centra Ante Duvančić i direktorica Hanžekovićevog memorijal Ivana Brkljačić potpisali su sponzorski ugovor kojim i Mercedes Hrvatska daje svoj doprinos organizaciji najstarije hrvatske sportske priredbe.