SAT OTKUCAVA

Sve je manje nade za meč stoljeća kojeg svi žele vidjeti!

01.08.2014 u 13:31

Bionic
Reading

Sve je manje za nade da će ljubitelji boksa vidjeti meč koji bi bio jedan od najvećih u povijesti, onaj između Amerikanca Floyda Mayweathera Jr. (37) i Filipinca Mannyja Pacquiaoa (35)

Višestruki svjetski prvaci u više težinskih kategorija nikada se nisu susreli u ringu, a to je okršaj koji već dugi niz godina priželjkuje svaki pravi fan ovog sporta. Kao glavni razlog nemogućnosti dogovora najčešće se spominjao novac… Očigledno se teško složiti kada su igri stotine milijuna dolara.

Ovaj meč bi srušio brojne rekorde, po gledanosti, honoraru borcima, cijeni karata, medijskoj pozornosti…, ali sve je manje šanse da će se ikada dogoditi.

Manny Pacquiao (35) ima plan otići u mirovinu u 2016. te se posvetiti političkoj karijeri u svojoj zemlji koja je već odavno počela. Vrijeme curi i najvjerojatnije nikada nećemo saznati da li bi Filipinac (56 pobjeda, pet poraza i dva neodlučena meča) svladao najbogatijeg sportaša današnjice koji nikada nije osjetio gorčinu poraza u profesionalnom sportu – Mayweather ima strašan omjer 46-0.

Ovi borci već imaju dogovorene nove borbe, Mayweather protiv Argentinca Marcosa Maidana (13. rujna), a Pacquiao sa Amerikancem Chrisom Algierijem (22. studenoga) tako da će im još ostati samo 2015. da sjednu za stol, postignu dogovor i tako razvesele te jedan drugom pokažu tko je najbolji. Naravno, i pokupe velike novce.

Najbolje od Mannyja
Najbolje od Floyda