KAZAHSTAN SE ZALJUBIO

Previše lijepa?! Nitko više ne prati odbojku, tribine zure u nju...

29.07.2014 u 17:35

Bionic
Reading

Kazahstanska sportska javnost ovoga je ljeta dobila apsolutnu nacionalnu heroinu. Ako ste se ikada pitali, ovo je čini se ideal ženske ljepoze u toj golemoj azijskoj državi...

Nisu još sigurni ima li 17 ili 18 godina, ali čini se da se cijela nacija slaže da je ova odbojkašica nemjerljivo lijepa. Riječ je o Sabini Altynbekovoj koja je ovoga ljeta počela nastupati za U19 reprezentaciju Kazahstana i ostavila uruganski dojam na svoje sunarodnjake, a zatim i na Tajvance gdje se kontinentalno natjecanje održava.

Kazahstanski mediji pišu da Tajvanci dolaze satima prije meča, neki čak nose i kazahstanske zastave, te budno prate svaki korak mlade igračice. Mnogima to, naravno, ne odgovara. Recimo, njezinom treneru.

'To su nemogući uvjeti za rad. Na cijelom prvenstvu kao da je samo jedna igračica,' kaže Nurlan sadikov za lokalni Tengrin News.

Ni curi nije nimalo lako. Dapače...


'Prvo mi je laskalo što se otvaraju nekakve podrške na društvenim mrežama ali sada je toga uvjerljivo previše i molila bih da prestane. Želim se koncentrirati na rad i napredak u odbojci i da, ako budem zvijezda, to bude isključivo zbog moje igre,' kaže zrela tinejdžerica, ali teško će uspjeti u zaustavljanju euforije koja se već 'izlila'.

I njezina majka kaže da to nikako nisu željeli.

'Imali smo već ranije ponude da Sabina postane model ali smo to kao obitelj odbili. Da budem iskrena ja sam željela da ona odabere pravni fakultet na koji bi išla da nije vrhunska sportašica, ali ona je odlučila posvetiti se lopti i poštovala sam njenu odluku,' kaže majka koja se grozi ogromne popularnosti koja je došla - preko noći. Kazahstan se zaljubio u mladu sportašicu, a infekcija se širi i cijelom Azijom...