EP U VATERPOLU

Srbi usred Budimpešte razbili Mađare i osvojili zlato

27.07.2014 u 22:00

Bionic
Reading

Vaterpolisti Srbije obranili su naslov prvaka Europe slaveći u finalu protiv domaćina Mađarske u Budimpešti s 12-7...

Srbi su uzeli svoj šesti naslov prvaka Europe, u koje im se ubrajaju i oni kada su igrali pod nazivom Jugoslavija, te Srbija i Crna Gora. Srbija je u finalu u potpunosti nadigrala Mađarsku, pogotovo na početku utakmice, odnosno u prve dvije četvrtine.

Prvih osam minuta igre pripalo je Srbiji rezultatom 3-1, a drugih s još uvjerljivijih 4-1. Netom prije sedmog pogotka mađarski je izbornik iz igre izvadio svog prvog vratara Viktora Nagyja, koji je od osam upućenih lopti prema svom golu obranio svega dvije!

No ni to nije previše pomoglo, jer je u nastavku Attila Decker također bio vrlo propustan, a jedina razlika koja se dogodila u trećoj dionici je efikasniji mađarski napad (4-2). Bilo je u tom trenutku 9-6 za Srbiju i u Mađarima se pojavila nada da bi se ipak mogli vratiti u igru.

No nada je ugašena nakon svega dvije minute igre u posljednjoj četvrtini, jer je Srbija zabila brza dva pogotka i odvojila se na nedostižnih pet pogodaka razlike.

Osim Stefana Mitrovića i Slobodana Nikića, koji su promašili po jedan šut prema mađarskom golu, svi su preostali igrači koji su uputili udarac bili strijelci u nedjeljnom finalu. Najefikasniji je bio kapetan Živko Gocić s tri pogotka iz isto toliko pokušaja. Po dva su pridodali Dušan Mandić i Filip Filipović.

Kod Mađarske je jedino Marton Vamos zabio tri pogotka, dok nijedan drugi igrač nije zabio više od jednog gola.

EP u vaterpolu, finale:

Mađarska – Srbija 7-12 (1-3, 1-4, 4-2, 1-3)