TAKO BLIZU...

Nakon velike borbe Ćorić bez polufinala Umaga

25.07.2014 u 23:03

Bionic
Reading

Mladi hrvatski tenisač Borna Ćorić nije uspio kreirati i treću senzaciju na ATP turniru u Umagu. U četvrtfinalu ga je zaustavio prvi nositelj Fabio Fognini...

U meču koji je trajao dva sata i 42 minute Talijan je pobijedio s 5-7, 7-6(4), 6-3 i plasirao se u polufinale u kojem će igrati protiv Urugvajca Pabla Cuevasa. Drugi polufinalni par čine posljednja dva pobjednika ovog turnira - naš Marin Čilić i branitelj naslova, Španjolac Tommy Robredo.

Sedamnaestogodišnji Ćorić u prva je dva kola na umaškoj zemlji izbacio Francuza Edouarda Roger-Vasselina i Argentinca Horacija Zeballosa. Imao je u četvrtfinalu veliku priliku napraviti još veće iznenađenje, ali nije izdržao. U uvodnom je setu prvi došao do breaka, ali je potom dvaput izgubio svoj servis. Došao je 20. igrač svijeta do vodstva 5-3, ali onda je hrvatski tinejdžer osvojio šest gemova u nizu, uzeo prvi set i poveo s 2-0 u drugom!

Tek tada se Fognini trgnuo, vratio izgubljeni servis i na koncu odveo drugi set u tie-break u kojem je bio uspješniji. Umorni Ćorić se nastavio boriti i u trećem setu, ali tri izgubljena servisa su bila previše da bi mogao do pobjede, a na koncu je zbog grčeva jedva i završio meč.

Unatoč porazu, lanjski juniorski pobjednik US Opena može biti itekako zadovoljan kompletnim nastupom u Umagu jer će mu četvrtfinale svakako donijeti značajan napredak s trenutnog 230. mjesta ATP ljestvice.