IMPRESIVAN NASTUP

Čilić kao uragan! Pomeo je češkog tenisača

25.07.2014 u 19:16

Bionic
Reading

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić ekspresno je okončao posao u četvrtfinalu ATP turnira u Umagu. Čeha Lukaša Rosola pomeo je sa 6-0, 6-2...

Meč je na Središnjem terenu umaškog teniskog centra trajao samo jedan sat i dvije minute, a Rosol je pritom ostao bez ikakve šanse. Istina, imao je jednu priliku za break u prvom gemu meča, ali nije je znao iskoristiti, a nakon toga više nije mogao zaustaviti Čilićev uragan. S tri oduzeta servisa u prvom i još dva u drugom setu naš je tenisač otpuhnuo 43. igrača svijeta.

Bio je ovo četvrti međusobni dvoboj ovih tenisača i četvrta pobjeda Čilića koji pritom nije izgubio nijedan set. U današnjem je meču skupio deset asova, te osvojio 78 posto poena nakon ubačenog prvog servisa.

U polufinalu će Međugorac igrati protiv boljeg iz španjolskog okršaja između branitelja naslova Tommyja Robreda i Pabla Carrena Buste.

Podsjetimo, Čilić je osvojio umaški Croatia Open prije dvije godine, a sezonu prije toga je igrao u finalu. Lani ga nije bilo na ovom turniru.