NIŠTA OD MEDALJE

Šteta! Pogreške kobne za hrvatske vaterpoliste

23.07.2014 u 20:13

Bionic
Reading

Na Europskom prvenstvu u vaterpolu Hrvatska je u četvrtfinalnom srazu poražena od Italije 7:8 (1:1, 2:3, 2:2, 2:2) te je tako ostala bez prilike da osvoji svoju četvrtu medalju u povijesti na ovom natjecanju

Barakude nisu uspjele izboriti polufinale Europskog prvenstva u Budimpešti u dvoboju s Talijanima, protiv kojih nijednom nisu ni poveli. A bili su blizu! No gruba igra suparnika i nevjerojatne pogreške u napadu bile su kobne za hrvatsku reprezentaciju. Sjajni vratar Pavić i Sukno bili su najbolji pojedinci u našim redovima, ali to nije bilo dovoljno da se slomi Italija koja je igrala agresivnije.

Prvi gol u utakmici zabio je Aicardi, a ovaj nam je igrač na centarskoj poziciji radio velike probleme, jer čim ga je netko od Tucakovih izabranika samo pogledao, zaradio je isključenje. Sukno je u prvoj četvrtini uzvratio za 1:1.

Drugi period opet su golom otvorili Talijani preko Luonga, Lončar je iz blizine poravno, da bi suparnici preko Fondellija i Di Fulvija otišli na dva razlike. Na odmor smo ipak otišli s minimalnim zaostatkom zahvaljujući Muslimu (3:4).

HRVATSKA: Pavić, Bukić, Milaković, Lončar 2, Joković, Buljubašić, Muslim 2, Bušlje, Sukno 3, Dobud, Šetka, Živković, Bijač
ITALIJA: Tempesti, Di Fulvio 1, Velotto, Figlioli 2, Giorgetti 2 (1), Fondelli 1, Giacoppo, Gallo, Figari, Luongo 1, Aicardi 1, Baraldi, Del Lungo
PETERCI: Hrvatska -, Italija 1/1
REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Hrvatska 5/14, Italija 3/9

Treća četvrtina počela je pogotkom Lončara i izgledalo je da su hrvatski vaterpolisti odlučniji, ali nevjerojatne pogreške u ofenzivi davale su prilike Talijanima za novu prednost. I oni su to iskoristili. Figlioli je bio precizan za 4:5, a isti igrač pogodio je i za 5:6, nakon što je prethodno Sukno još jednom svladao Tempestija.

U posljednjoj četvrtini, u 26. minuti, stigli smo do posljednjeg izjednačenja - Sukno je bio strijelac, a onda smo opet počeli raditi gluposti i protivnik je to kaznio. Giorgetti je prvo zabio golčinu, a zatim i iz peterca za velikih 6:8.

Hrvatska se nije predala, Muslim je minutu do kraja vratio nadu, imali smo i posljednji napad s igračem više, ali… opet smo neshvatljivo zabrljali. Uz toliko pogrešaka polufinale je ostalo samo san. Hrvatskoj predstoji borba za peto mjesto koje vodi na Svjetsko prvenstvo.