BANDIĆ U OBILASKU

Proračun Hanžeka manji za čak milijun kuna!

22.07.2014 u 14:06

Bionic
Reading

Šest tjedana prije održavanja ovogodišnjeg tradicionalnog 64. Međunarodnog atletskog mitinga 'Memorijal Boris Hanžeković' zagrebački gradonačelnik Milan Bandić je u pratnji direktorice mitinga Ivane Brkljačić obišao stadion Mladosti uz Savu na kojemu će se miting održati

Tom prilikom istaknuto je kako će proračun za ovogodišnji 'Hanžek' biti za milijun kuna manji nego prošle godine.

'Dobro je da smo došli kada pada kiša, pa su uočljivi propusti na stadionu. Na dijelovima na kojima su se na stazi pojavile lokve treba popraviti drenažu, a moraju se i očistiti kanalići za odvod vode', istaknuo je Bandić po obilasku stadiona, te dodao:

'Miting će biti na standardu prošlogodišnjeg. Sigurno će nastupiti Sandra Perković, Blanka Vlašić i Ana Šimić. Dok sam ja na čelu grada, tri velika međunarodna sportska događaja neće doći u pitanje. To su Hanžek, Snježna kraljica i Zagreb Indoors.'

Direktorica mitinga Ivana Brkljačić istaknula je kako će proračun za ovogodišnji 'Hanžek' biti 4,7 milijuna kuna, što je za milijun kuna manje nego prošle godine.

'Srećom, imamo vrhunske domaće atletičare, Sandra je ponovno najbolja diskašica svijeta, Blanka se vratila skokovima preko dva metra, toj se visini približila i Ana, a čak tri naša bacača kugle su blizu rezultatu od 21 metra. Želja nam je dovesti svjetskog rekordera u skoku s motkom Lavilleniea, na memorijalnoj utrci na 110 metara s preponama ponovno će nastupiti naš stalni gost, svjetski prvak David Oliver, a dobar će nam tradicionalno biti i sprint. Naš je proračun i tri puta manji od velikih svjetskih mitinga, ali smo po rezultatima redovito među 10 najboljih', istaknula je Brkljačić.

Ovogodišnji 'Hanžek' održat će se 3. rujna na Mladosti.