PROPUŠTENA PRILIKA

EP, vaterpolo: Prvi poraz i puno teža staza do medalje

21.07.2014 u 21:48

Bionic
Reading

Hrvatski vaterpolisti su u posljednjem dvoboju natjecanja po skupinama EP-a u Budimpešti poraženi od Mađarske rezultatom 7:6 što im je donijelo vrlo tešku stazu do priželjkivanog finala

Hrvatska je sjajno otvorila dvoboj protiv rasterećene Mađarske i golom šetke u drugoj četvrtini povela s 3:0. No, mađari pred punim tribinama nisu imali mogućnosti za opuštanje i večeras sjajnom varatru josipu paviću povezali su tri gola za (pre)brzo izjednačenje. Prvi puta poveli su u trećoj četvrtini golom Totha za 6:5, a odluku je donijela tvrda završnica u kojoj su domaćini imali mirniju ruku i pogotkom Haraija nastavili svoj maksimalan učinak na prvenstvu.


Dva gola za Hrvatsku postigao je Sandro Sukno, a nakon ovog minimalnog poraza Ivica Tucak i igrači znaju da će u četvrtfinalu EP-a igrati protiv Italije koja je zauzela drugo mjesto u skupini B. Pobjednik tog ogleda ide na Mađarsku koja je u polufinale ušla izravno. Drugi četvrtfinale igrat će Srbi i Grci, a pobjednik tog ogleda odmjerit će u polufinalu snage s Crnom Gorom.