LUDA UTAKMICA

Vaterpolska drama Hrvata i Srba završila remijem

19.07.2014 u 17:11

  • +8

EP u vaterpolu, Hrvatska - Srbija

Izvor: Pixsell / Autor: Jurica Galoić

Bionic
Reading

U svojoj četvrtoj utakmici na Europskom prvenstvu u vaterpolu Hrvatska i Srbija su u derbiju četvrtog kola skupine B odigrale 8:8 (2-3, 3-2, 1-2, 2-1)

Pravu vaterpolsku poslasticu pružile su 'barakude' i 'ajkule'. Aktualni olimpijski pobjednici (Hrvatska) te branitelji europskog naslova (Srbija) odigrali su sjajan dvoboj s puno preokreta, vrhunskih akcija, sjajnih golova i nevjerojatnih promašaja, a kada se sve zbroji remi je i najpravedniji.

Ovim rezultatom izabranici Ivice Tucaka obranili su drugo mjesto u skupini te su stigli na korak do prolaska u četvrtfinale natjecanja. No ništa još nije gotovo, jer postoji kombinacija koja bi mogla izbaciti našu reprezentaciju s jedne od prve tri pozicije, a to je poraz protiv Mađarske te remi Srbije i Španjolske u posljednjem kolu.

Hrvatska - Srbija 8:8

Hrvatska: Pavić, Bukić, Milaković, Lončar 2, Joković, Buljubašić, Muslim 1, Bušlje 1, Sukno 3 (1), Dobud 1, Šetka, Živković, Bijač
Srbija: G.Pijetlović, Mandić 1, Gocić, Ranđelović, Ćuk 1, D.Pijetlović, Nikić, Aleksić, Rađen 1, Filipović 4, Prlainović 1, S.Mitrović , B.Mitrović.
Peterci: Hrvatska 1/1, Srbija -
Igrač više: Hrvatska 5/13, Srbija 3/10

Obje su reprezentacije mogle u završnici do pobjede, a bliže punom plijenu bila je Srbija. Hrvatska je 43 sekunde prije kraja imala igrača više i punih 30 sekundi napada, međutim nije ni zapucala prema golu suparnika, jer je doslovno čekala istek napada, kako bi Srbima preostalo što manje vremena za pogodak. Srbi su u konačnici imali čak dva šuta prema golu Josipa Pavića, no oba je pokušaja naš vratar uspio obraniti.

Najbolji strijelac naše momčadi bio je Sandro Sukno s tri pogotka, dok je u potpunosti podbacio Maro Joković koji je promašio svih sedam šuteva prema srpskim vratima. Kod Srbije je najefikasniji bio Filip Filipović s četiri pogotka. Što se vratara tiče Pavić je bio za jednu obranu uspješniji (10) od Gojka Pijetlovića (9).

U ponedjeljak se završava natjecanje po skupinama, a Hrvatska će u 20:30 imati priliku osvojiti drugo mjesto u skupini, no za to će joj trebati podvig protiv domaćina Mađara.

Podsjećamo, prvaci skupina ide izravno u polufinale, a druge i treće momčad međusobno razigravaju u četvrtfinalu (A2-B3, A3-B2).