PRVI PORAZ SEZONE

Sandra propustila upis u povijesne knjige, ali uzela dijamant!

11.07.2014 u 22:43

Bionic
Reading

Hrvatska bacačica diska Sandra Perković zauzela je drugo mjesto na mitingu Dijamantne lige u škotskom Glasgowu

Najdulji hitac Perković je bacila u posljednjoj šestoj seriji, na 66.30 metara. Bio je to drugi najdulji hitac dana, a najduljeg u duljini 67.59 metara bacila je Amerikanka Gia Lewis-Smallwood. Treće je mjesto osvojila Australka Dani Samuels hicem od 65.21 metara.

Glasgow je deveti po redu ovogodišnji miting Dijamantne lige i peti koji u programu ima žensko bacanje diska. Olimpijska, svjetska i europska prvakinja je pobijedila na sva četiri dosadašnja natjecanja u Šangaju, Eugeneu, Oslu i Parizu.

U Glasgowu je Perković imala svih šest ispravnih hitaca. U prvoj seriji bacila je 62.31 metar, u drugoj 64.14, u trećoj 64.32, u četvrtoj 65.63, a u petoj 60.79 metara. Lewis-Smallwood je najdulji hitac bacila u četvrtoj seriji.


Perković tako ipak nije uspjela postati prva atletičarka u povijesti koja je pobijedila na svih 14 mitinga na kojima se održava elitno atletsko natjecanje. Do sada je slavila u New Yorku, Bruxellesu, Oslu, Stockholmu, Monte Carlu, Zürichu, Eugeneu, Šangaju, Dohi, Birminghamu, Lausannei, Parizu i Rimu.

I drugo mjesto Perković je osiguralo ukupnu pobjedu u Dijamantnoj ligi i treći uzastopni "dijamant" nakon 2012. i 2013. godine.