PRIZNANJE

Jelena Isinbajeva - princeza od Asturije

02.09.2009 u 13:20

Bionic
Reading

Ruska atletičarka Jelena Isinbajeva (27), dvostruka olimpijska pobjednica u skoku s motkom i aktualna svjetska rekorderka u toj disciplini, ovogodišnja je dobitnica prestižne španjolske nagrade 'Princa od Asturije' u kategoriji sportaša

U obrazloženju posebnog žirija stoji kako je Isinbajeva zaslužila ovu nagradu svojim primjerenim ponašanjem koje je pridonijelo napretku i promociji sporta.

Isinbajeva je dosada u karijeri 27 puta popravljala svjetski rekord u skoku s motkom, a posljednji put je to ostvarila prije pet dana kada je na mitingu 'Zlatne lige' u Zürichu preskočila letvicu na visini od 5,06 metara.

Nagrada 'Princa od Asturije' dodjeljuje se svake godine u osam kategorija, a odlikovanja osobno uručuje španjolski princ Felipe u listopadu.

Među dosadašnjim dobitnicima ove nagrade u kategoriji sportaša su Steffi Graf, Lance Armstrong, brazilska nogometna reprezentacija, biciklistička utrka Tour de France, Hicham El Guerrouj, Fernando Alonso, španjolska košarkaška reprezentacija, Michael Schumacher i Rafael Nadal.