ŽELJA FERRARIJA

S tri bolida i Schumacherom na stazi

29.08.2009 u 12:12

Bionic
Reading

Najuspješniji vozač u povijesti Formule 1 Michael Schumacher (40) mogao bi se vratiti na trkaće staze sljedeće godine i voziti za Ferrari

Ako Međunarodna automobilistička federacija (FIA) dozvoli talijanskoj momčadi da sudjeluje u natjecanju Formule 1 sa tri bolida u boldu Ferrarija mogao bi se naći i sedmerostruki prvak Michael Schumacher.

'Istina je da nastojimo dobiti dozvolu za tri bolida, i ako sve prođe u skladu sa našim nadanjima moguće je da će Schumacher voziti jedan od naših bolida. Mislimo da Formula 1 može imati samo koristi od toga da velike momčadi sudjeluju sa tri bolida, jer ljudi žele gledati dobre vozače koji su ujedno i velike osobnosti, a koji se natječu u dobrim bolidima. Nije mi namjera omalovažavati manje momčadi, ali bolje da velike ekipe u utrkama sudjeluju sa tri bolida, umjesto sa dva kako nalažu sadašnja pravila', kazao je Stefano Domenicali u intervjuu za subotnje izdanje dnevnika Times.

Michael Schumacher je okončao vozačku karijeru 2006., a nedavno se trebao vratiti iz mirovine kako bi privremeno zamijenio ozlijeđenog Ferrarijeva vozača Felipea Massu. No, zbog bolova u vratu morao je odustati od povratka na trkaće staze. Schumacher je ranije ove godine u motociklističkoj nesreći ozlijedio vrat i prilikom nedavnog testiranja bolida ponovno je osjetio bol.