KONAČNA PRESUDA

Revolucionarna odluka za rukomet, smrt za reprezentacije

16.05.2014 u 08:16

Bionic
Reading

Njemački klubovi (njih 30) pokrenuli su važan sudski spor protiv Njemačkog rukometnog saveza (DHB) i Svjetske rukometne federacije (IHF) te su na redovnom sudu u Dortmundu ostvarili pobjedu

U njemačkom gradu donesena je revolucionarna odluka. Prema njoj, IHF i DHB više ne mogu prisiljavati klubove da puštaju igrače nacionalnih selekcija iz stranih zemalja na reprezentativna okupljanja, i to prema članku 7. Ukoliko klubovi odbiju pustiti svoje rukometaše, neće moći biti sankcionirani za taj čin.

Udruženje europskih rukometnih klubova također je podržalo bundesligaše te im dalo financijsku potporu za vrijeme suđenja.

Bundesligaški klubovi odlučili su se na ovako drastičan potez jer nisu imali izbora. Sastavi su prepuni stranaca, a IHF i DHB po običaju nisu imali sluha za njihove probleme. Nisu dobivali nikakvu naknadu niti osiguranje za to što su rukometaši odlazili u svoje reprezentacije.

Sada će se to promijeniti, a je li ova odluka možda smrt za same reprezentacije, vidjet će se u budućnosti. Inače, u Bundesligi igraju i hrvatski reprezentativci Duvnjak, Vuković...