EP, JEDRENJE

Kljaković Gašpić i dalje vodeći u Finnu

25.08.2009 u 18:35

Bionic
Reading

Hrvatski jedriličar Ivan Kljaković Gašpić i dalje je vodeći na Europskom prvenstvu za klasu Finn u bugarskoj Varni. U utorak je flota od 75 natjecatelja odjedrila samo jedan plov, a Ivan je u cilj ušao četvrti

Na drugom mjestu je finski jedriličar Tapio Nirkko, koji ima pet bodova više od Kljakovića Gašpića. S pobjedom u trećem plovu na treće mjesto ukupnog poretka stigao je Britanac Andrew Mills.

'Vjetar je bio nestabilan i promjenjiv i kako je plov prolazio, sve je više slabio. Dok smo došli do cilja uvjeti su bili na granici regularnosti. Bilo je dosta valovito i podsjetilo me na Qingdao i prošlogodišnje Olimpijske igre. Odjedrio sam jako dobro, malo je nedostajalo da uđem u cilj prvi ili drugi, ali i ovako je super', zadovoljan je Kljaković Gašpić.

Marin Mišura je bio 19. i nakon tri plova zauzima 11. mjesto.

Šime Fantela i Igor Marenić treći su nakon šest jedrenja na Svjetskom prvenstvu klase 470 u danskom Kopenhagenu.

U utorak se jedrio samo jedan plov, posljednji u kvalifikacijama kako je i predviđeno programom. Šime i Igor u svojoj su kvalifikacijskoj skupini bili sedmi, to su odbacili kao svoj najlošiji plasman dosad što dovoljno govori koliko su vrhunski odjedrili prvu polovicu prvenstva.

Nizozemci Coster i Coster ostali su prvi, imaju pet bodova prednosti ispred hrvatske posade, drugi su Austrijanci Schmidt i Reichsteadter s dva boda manje od Igora i Šime.
U ženskoj konkurenciji Enia Ninčević i Romana Župan zadržale su 17. mjesto s 14. ulazom i time se plasirale u zlatnu skupinu SP-a što je vrlo lijep rezultat za ovu posadu.

Finalna serija počinje u srijedu.