ZEMLJAŠ PAO NA ZEMLJI

Čilić u dramatičnom maratonu do velike pobjede

24.04.2014 u 20:11

Bionic
Reading

Marin Čilić trebao je dva sata i 47 minuta za pobjedu protiv Tommyja Robreda i prolazak u četvrtfinale ATP turnira u Barceloni. Bio je na rubu poraza u završnici, ali povezao je četiri posljednja poena i prošao u četvrto kolo gdje će ga čekati Japanac Kei Nishikori

Iskusni Španjolac Tommy Robredo i Marin Čilić odradili su pravi maraton na središnjem terenu u Barceloni, a pobjedu je na kraju odnio Čilić. Čilić je slavio sa 7-5, 6-7, 7-6 u susretu u kojem je imao priliku još u drugom setu završiti posao, no Robredo se izvukao.

18. igrač svijeta u prvom setu je pokleknuo nakon što je Čilić stigao do 30-40 kod 6-5, odmah je realizirao prvu set loptu i stekao prednost u ovom meču.

Kao što je u prvom setu Robredo ušao u krizu u završnici, problemi su se javili i na servisu za ostanak u meču kod 5-4 u drugom setu. Čilić je tu stigao do prve meč lopte, imao je ponovno 30-40, međutim Robredo je ovaj put bio koncentriraniji. Set je otišao u 13. igru gdje je Španjolac odmah pobjegao na 5-1 i povratka nije bilo.


Treći set donio je dosta uzbuđenja, ali breakova nije bilo. I ovaj set je otišao u tie-break gdje je Robredo bio u dobroj poziciji, vodio je s 5-3, ali nakon toga Čilić veže četiri poena i odlazi do velike pobjede i prolaska u četvrtfinale.

Hrvatski tenisač bio je puno agresivniji, imao je čak 48 winnera dok je s druge strane Robredo imao tek 18.

Četvrtfinale Čiliću donosi Japanca Keija Nishikorija koji je lakoćom uz samo četiri izgubljena gema stigao do četvrtog kola. Bit će to sedmi međusobni dvoboj Čilića i Nishikorija i prvi na zemljanoj podlozi. U dosadašnjim susretima Japanac je slavio četiri puta te u posljednja dva dvoboja u četvrtfinalima Brisbanea i Memphisa. Posljednju pobjedu Marin je ostvario 2012. godine na US Openu.

ATP Barcelona, treće kolo:

Marin Čilić (Hrvatska, 12) - Tommy Robredo (Španjolska, 5) 7-5, 6-7 (3), 7-6 (5)