SADA U LOV NA ČUDO...

Medalja! Čudesan preokret Hrvata na hokejaškom SP-u!

23.04.2014 u 18:24

Bionic
Reading

Hrvatska muška reprezentacija u hokeju na ledu u svom je trećem nastupu na Svjetskom prvenstvu Divizije I skupine B u Vilniusu ostvarila treću pobjedu svladavši Rumunjsku sa 4-3 (0-1, 1-1, 2-1; 1-0) boljim izvođenjem kaznenih udaraca.

Nakon dvije pobjede od po 4-0 protiv Velike Britanije i Nizozemske, naši 'oklopnici' su protiv reprezentacije koja je u prva dva kola pretrpjela dva poraza stigli do dva boda i to preokretom u trećoj trećini nakon kojeg su bili učinkovitiji prilikom izvođenja kaznenih udaraca.

Tijekom utakmice Rumunji su iskoristili dvije od pet situacija s igračem više na ledu, dok Hrvatska nije iskoristila niti jednu od svojih šest prilika s brojčanom prednosti. Rumunjsku je u vodstvo u prvoj trećini doveo Jevgenij Pisarenko (7:32) iskoristivši igrača više, na 2-0 je u drugih 20 minuta povisio Ede Mihaly (24:37), a Hrvatsku je u igru vratio Borna Rendulić (30:24).


Novu prednost od dva gola Rumunjskoj je osigurao Huba Bors (46:20) ponovno s igračem više, no Kenneth MacAuley (53:27) i Tadija Mirić (57:22) su donijeli izjednačenje. Prilikom izvođenja kaznenih udaraca uspješni su za Hrvatsku bili Michael Novak i Igor Jačmenjak, dok je za Rumunjsku jedini strijelac bio Csanad Fodor.

Hrvatska sada ima osam bodova i zauzima drugo mjesto na ljestvici.

U 4. kolu u četvrtak Hrvatska će igrati protiv vodeće Poljske, koja je do sada osvojila maksimalnih devet bodova, te će taj susret izravno odlučivati o prvom mjestu i momčadi koja će izboriti plasman u viši rang svjetskog hokeja. U posljednjem kolu u subotu Hrvatska će igrati protiv domaćina Litve.