STRAH I TREPET NHL-A

Divljak na ledu! Opet je mučki napao i ozlijedio

23.04.2014 u 16:33

Bionic
Reading

Matt Cooke je ponajbolji napadač Minnesote Wild, a suparnički hokejaši pamte ga po prljavim potezima. Jedan takav se dogodio u doigravanju protiv Colorado Avalanchea

Matt Cooke opet je napao! Bivši igrač Pittsburgha Penguinsa dolaskom u Minnesotu Wild prometnuo se u jednog od vođa momčadi, ali je sada u play-offu pokazao svoju divlju stranu.

U dvoboju s Coloradom zaletio se i koljenom u koljeno udario protivničkog braniča Tysona Barrieja koji je morao napustiti igru, a kasniji pregled je pokazao kako mora pauzirati četiri do šest tjedana.

S druge strane Cooka očekuje saslušanje pred Disciplinskom komisijom, a kazna najvjerojatnije neće biti blaga, jer ovo nije prvi puta da se ovaj napadač na takav način ili još prljavije obračunavao s rivalom.

Od 2004., Cooke je zaradio pet suspenzija, a posljednji put u ožujku 2011. kada je laktom opalio braniča NY Rangersa Ryana McDonagha.

'Nije to nikakva tajna, on je važan igrač za našu momčad. On je lider, ima iskustva i to je jedan od razloga zašto smo ga doveli. Sigurno će nam nedostajati', pomirio se sa suspenzijom Cookea Mike Yeo.

Udarac u suparničko koljeno u punoj brzini