VRATILA SE U SPLIT

Blanka: Mogu preskočiti i 210 centimetara

21.08.2009 u 17:42

Bionic
Reading

Najbolja hrvatska atletičarka Blanka Vlašić, koja je sa preskočenih 204 centimetra sinoć u Berlinu obranila titulu svjetske prvakinje u skoku u vis, vratila se u rodni Split

Pri dolasku u splitsku zračnu luku dvostruka svjetska prvakinja izjavila je kako osjeća da može srušiti i svjetski rekord Štefke Kostadinove koji iznosi 209 centimetara.

'Osjećam da mogu preskočiti 210 centimetara, ali nisam prorok i ne znam kad će se to dogoditi', kazala je Blanka Vlašić u splitskoj zračnoj luci gdje ju je dočekalo mnoštvo novinara i skupina navijača.

Blanka je rekla kako je nakon s nadmetanja u finalu ženskog skoka u vis na SP-u u Berlinu umorna.

'Cijelu noć nisam ni pokušala zaspati, imala sam svoju malu proslavu - sama sam na balkonu aprtmana u hotelu uživala u miru i opuštanju', rekla je Blanka.

Ona je s ocem Joškom izvjestila novinare da zbog umora nije u mogućnosti prihvatiti ponudu Grada Splita da joj se u sklopu Dana Dioklecijana koji u u tijeku priredi večeras svečani doček na Rivi.

'Ja znam da su ljudi uz mene, ne trebaju mi ceremonije. Doći ću sutra na Rivu sama, ne treba mi pozornica', kazala je Blanka.

Njezin otac Joško je izjavio kako se Blanki događaju dobre stvari jer ponavlja velika dostignuća, to jest titulu svjetskog prvaka.

'Time pokazuje koliko je velika sportašica i osoba', dodao je Joško Vlašić.

Blankin trener Bojan Marinović je istaknuo kako je puno teže bilo obraniti titulu svjetske prvakinje sinoć u Berlinu, nego ju osvojiti prije dvije godine u Osaki.

'Ariane Fridrich i Anja Čičerova su bile u odličnoj formi, obje su skakale sjajno, ali Blanka je bila fantastična', dodao je Bojan Marinović.