PRVA TITULA

Donna slavi veliki trenutak: Gledatelji su me nosili!

22.04.2014 u 17:26

Bionic
Reading

Mlada hrvatska tenisačica Donna Vekić zauvijek će pamtiti ovu nedjelju. Iz trećeg je pokušaja osvojila prvi naslov na WTA Touru u karijeri...

I ne samo to - prvi je put u karijeri pobijedila Top 10 igračicu. U finalu WTA turnira u Kuala Lumpuru svladala je Slovakinju Dominiku Cibulkovu s 5-7, 7-5, 7-6(4). Posebno je dramatično bilo u trećem setu u kojem je 17-godišnja Osječanka odjurila na 4-0, pa kod 5-2 na svome servisu propustila četiri meč-lopte, te izgubila četiri gema u nizu. U tie-breaku je ipak pokazala da ima čvrste živce i nakon dva sata i 51 minute borbe podigla je pobjednički pehar.

Sa 17 godina, deset mjeseci i 23 dana postala je prva igračica mlađa od 18 godina s osvojenim WTA naslovom nakon Vanije King kojoj je to uspjelo u Bangkoku 2006.

'Presretna sam, ne znam što bih rekla. Jako, jako sam sretna,' bila je prva Donnina reakcija nakon osvojenog premijernog naslova.

'Bio je ovo vrlo težak meč. Dominika je cijelo vrijeme igrala jako dobro. U trećem sam setu imala 5-1, a ona se nenormalnom igrom vratila u meč. Sretna sam što sam se uspjela izvući u takvoj situaciji,' dodala je Osječanka koja je prije Kuala Lumpura bila na 95. mjestu WTA ljestvice.

Zanimljivo, Donna je u finalu imala puno veću podršku od ovogodišnje finalistice Australian Opena.

'Gledatelji su me nosili u teškim trenucima današnjeg meča. Puno im hvala na tome.'

Cibulkova je u finale ušla s 24 ovogodišnje pobjede, više od bilo koje druge igračice na WTA Touru.

'Donna je igrala vrlo dobro. U drugom sam setu bila blizu pobjede, ali Donna je stvarno odigrala dobro i čvrsto i na kraju je odlučivalo nekoliko lopti,' kazala je Cibulkova.