ATP MONTE CARLO

Wawrinka sredio Federera za novu veliku titulu!

20.04.2014 u 17:52

Bionic
Reading

Treći tenisač svijeta Stanislas Wawrinka osvojio je ATP turnir iz Masters 1000 serije u Monte Carlu. U švicarskom je finalu bio bolji od Rogera Federera...

Slavio je Wawrinka s 4-6, 7-6(5), 6-2 u meču koji je trajao dva sata i 14 minuta. To mu je tek druga pobjeda u 15. dvoboju protiv slavnijeg sunarodnjaka, a zanimljivo je da je i ovu prethodnu ostvario na zemljanoj podlozi Monte Carla, 2009. godine. Bio je ovo, inače, prvi švicarski finale na ATP Touru od 2000. kada je Marc Rosset u Marseilleu bio bolji od tada 19-godišnjeg Federera.

Federer je bolje krenuo u nedjeljni meč i u petom je gemu došao do breaka koji mu je osigurao i osvajanje prvog seta. Bio je to, inače, prvi izgubljeni set za Wawrinku na ovogodišnjem turniru, ali to ga nije pokolebalo. Već u drugom gemu drugog seta je oduzeo servis prijatelju i sunarodnjaku, međutim nije dugo držao prednost budući da mu je Federer uzvratio već u sljedećem gemu. Set je na koncu odlučen u tie-breaku u kojem se Wawrinka brzo odvojio i izborio treći set. Tu je dionicu mlađi Švicarac otvorio vrhunski i s dva uzastopna breaka riješio pitanje pobjednika.

Za Wawrinku je ovo sedmi naslov u karijeri i treći ove godine, nakon Chennaija i Australian Opena. Ujedno mu je to prvi trofej na turnirima iz serije Masters 1000. S druge strane, Federer je ostao na 78 naslova, a ovo mu je bio 39. poraz u finalima. Monte Carlo ostaje jedan od samo tri Masters 1000 turnira koje nikad nije osvojio.

ATP Monte Carlo, finale:

Wawrinka (3) - Federer (4) 4-6, 7-6(5), 6-2