'PALA' DESETA NA SVIJETU

Meč karijere! Vekić nakon drame osvojila svoj prvi turnir!

20.04.2014 u 22:59

Bionic
Reading

Hrvatska tenisačica Donna Vekić pobijedila je u finalu WTA turnira u Kuala Lumpuru Slovakinju Dominiku Cibulkovu, nakon dramatičnog trećeg seta u kojem je ispustila veliku prednost pa ipak slavila sa 7:6

Mlada 17-godišnja Hrvatica igrala je ove nedjelje svoje treće WTA finale u karijeri i tražila prvi naslov protiv finalistice ovogodišnjeg Australian Opena i 10. igračice svijeta, Dominike Cibulkove. Nakon izuzetno psihički iscrpljujućeg meča to je i uspjela.

Donna je u prvom setu imala rani 'break', ali kod 3:2 meč je prekinut zbog kiše, a ponovni start iskoristila je Slovakinja koja je sve preokrenula i došla do prednosti rezultatom 7:5.

U drugom setu vodila se velika borba s mnogo oduzetih servisa, no Vekić je uspjela uzvratiti protivnici istom mjerom i sa 7:5 ući u odlučujuću dionicu igre. Tamo je povela s 4:0 i kod 5:2 servirala za meč, ali nije iskoristila četiri 'meč lopte' i Cibulkova joj je oduzela servis. Kod 5:4 ponovo je servirala za titulu, ali bez uspjeha i Slovakinja se potpuno vratila u meč. Odluka je na kraju pala u 'tie-breaku', u kojem je ipak uspješnija bila naša tenisačica koja je sa 7:4 posao privela kraju.

Vekić je meč završila s 11 as servisa i šest realiziranih break lopti od 17 prilika. S druge strane šest puta do breaka došla je i Cibulkova koja je imala šest prilika manje. Meč je trajao gotovo tri sata.

Ovo je prvi put od 2002. godine da je jedna hrvatska tenisačica osvojila naslov na WTA Touru. Posljednja kojoj je to uspjelo bila je Iva Majoli prije 12 godina u Charlestonu.

Podsjetimo, Donna je prije Kuala Lumpura bila 95. igračica svijeta. Sezonu nije dobro počela, ali posljednjih tjedana igra sve bolje i ovaj tjedan bio je nagrada za odličan rad te važan korak prema proboju među najbolje tenisačice svijeta, gdje ju svi očekujemo sljedećih godina.

WTA Kuala Lumpur, finale:

Vekić – Cibulkova 5:7, 7:5, 7:6(4)