BRAĆA BRYAN SLAVILA

Dodig tijesno izgubio u velikom finalu Monte Carla!

20.04.2014 u 14:10

Bionic
Reading

Hrvatski tenisač Ivan Dodig i Brazilac Marcelo Melo ostali su prekratki u finalu ATP turnira iz serije Masters 1000, koji ove nedjelje završava u Monte Carlu...

U finalu igre parova Dodig i Melo su nakon sjajnog meča poraženi od legendarne braće Boba i Mikea Bryana sa 6-3, 3-6, 10-8.

Braća Bryan bolje su otvorila susret te su nakon prva tri gema meča imala vodstvo 3-0. Spasili su pritom jednu break-loptu, dok su istovremeno iskoristili jedinu koju su izborili na prvom servisu Dodiga i Mela. Prednost su zadržali do samog kraja prve dionice, nakon koje je "naša" kombinacija zaigrala puno bolje.

Dodig i Melo su uvjerljivo držali svoj servis do osmog gema seta, kada su po prvi put u susretu breaknuli sjajan američki par. Nakon toga su mirno zadržali svoj servis za odlazak u meč tie-break.

Bryani su bolje započeli treći set osvojivši četiri od prvih pet poena, no potom je uslijedila serija hrvatsko-brazilske kombinacije od četiri poena. Amerikanci su odmah potom vratili mini-break zaostatka, nakon čega su Dodig i Melo zadržali svoj servis i poveli sa 6-5.

Dodig i Melo su tada napravili još jedan mini-break, poveli sa 7-5, a potom su Bryani osvojili poen na svom drugom servisu za smanjenje prednosti. "Naša" kombinacija nije uspjela dvama servisima osigurati tri meč-lopte, već je "samo" povela 8-7. Bryani su potom zadržali dva servisa za prvu meč-loptu, koju su i iskoristili na drugom servisu Dodiga i Mela.

Bryani su pobjedom stigli do 98. zajedničkog naslova u nevjerojatnoj karijeri, dok je Mike Bryan osvojio 100. naslov u konkurenciji parova! Dodig i Melo su ostali na jednom zajedničkom naslovu osvojenom u Šangaju prošle godine na turniru iste kategorije.

ATP Monte Carlo, parovi, finale:

Bryan / Bryan (1) – Dodig / Melo (3) 6-3, 3-6, 10-8