BICIKLISTIČKA POSLASTICA

Spektakl na dva kotača u hrvatskom jadranskom biseru

10.04.2014 u 16:58

Bionic
Reading

Više od 200 najboljih svjetskih biciklista ovog će se vikenda u Velom Lošinju natjecati u jednoj od najatraktivnijih biciklističkih disciplina – mountain bike spustu iza kojeg stoji Međunarodna biciklistička unija

Krovna biciklistička organizacija je downhill utrku na Lošinju, već u njegovom drugom izdanju, klasificirala kao UCI 'Class 1' (C1) natjecanje, što je vrlo visoka kategorija biciklističkog natjecanja iznad koje su samo utrke za Svjetsko prvenstvo i Svjetski kup. Budući da će Veli Lošinj posjetiti brojni natjecatelji iz čitavog svijeta, utrka će promovirati ljepote tog otoka i Hrvatske.


Ovo je ujedno i prva utrka ovogodišnje biciklističke natjecateljske sezone u disciplini 'spust' u Hrvatskoj, te će njeni sudionici biti nagrađeni bodovima Hrvatskog biciklističkog Saveza, što znači da se ovaj downhill (DH) boduje i za Kup Hrvatske 2014. Staza je duga 1,7 kilometara i mnogi biciklisti je smatraju kao jednu od izazovnijih.

Osim natjecateljskog dijela utrke, organizatori su pripremili i bogati zabavni program. Tako u petak uz lokalne lošinjske bendove nastupaju Let 3, a u subotu će house ritmovima publiku zapaliti Dj E Base. Ideja je da s vremenom utrka postane jedna od turističkih atrakcija otoka poznata po dobroj zabavi, jeli i piću koja će privlačiti nove turiste.

Organizator utrke je Biciklistički klub Napoleon iz Velog Lošinja, uz partnerski klub MTB 'Trbovlje' iz slovenskog grada Trbovlja. Sve informacije o utrci, prijavljenim natjecateljima i ostale novosti mogu se saznati na službenim web stranicama utrke: www.dhlosinj.net, kao i na službenom Facebook profilu utrke (Downhill Lošinj ili www.facebook.com/dhlosinj).