SABOR I HOO

Mateša: bude li potrebno, spreman sam odstupiti

09.04.2014 u 16:04

Bionic
Reading

Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša odbacio je danas u Saboru Vladine kritike na poslovanje HOO-a te poručio da je, bude li potrebno, spreman i odstupiti s te dužnosti.

Izvješću o radu HOO-a Vlada je dala negativnu ocjenu, obrazlažući to uočenim nepravilnostima i nejasnoćama oko financijskog poslovanja, posebno oko rada Sportske televizije.

Mateša, međutim, ističe da ni jedna kontrola u HOO-u nije našla nijedan slučaj nezakonitog trošenja proračunskog novca, a kada je riječ o sportskoj televiziji, tumači da je za isplativost takvog projekta potrebno najmanje pet-šest godina.

'Emitiramo s velikim problemima, ali ta televizija radi preko 8000 sati sportskog programa godišnje. Za to smo imali zaduženje od 35 milijuna kuna za sve tri godine emitiranja, a to je manje nego što godišnje potroši sportska redakcija HRT-a', kazao je.

Mateša je uvjeren da je Hrvatskoj potreban specijalizirani nacionalni sportski kanal, na kojem će se moći pratiti 'mali' sportovi.

'Promislimo trebamo li vidjeti tae-kwon-do prvenstva, judo, trebamo li vidjeti domaća prvenstva ili ćemo samo gledati Messija i neke druge svjetske zvijezde, za račun svih Hrvata koji plaćaju pretplatu', pozvao je Mateša zastupnike.