PREPORUKA IAAF-A

Dopingirani Jamajčani ipak bez nastupa

19.08.2009 u 18:12

Bionic
Reading

Petero jamajčanskih atletičara koji su koncem srpnja bili pozitivni na dopinškom testu, ali su ipak dobili privremenu dozvolu za nastup na svjetskom prvenstvu, ipak neće nastupiti u Berlinu

Yohan Blake, Sheri-Ann Brooks, Allodin Fothergill, Lansford Spence i Marvin Anderson bili su pozitivni na nedozvoljeno sredstvo metilksantin. Međutim, aktualna prvakinja Commonwealtha na 100 metara Sheri-Ann Brooks, oslobođena je optužbi za doping zbog proceduralnih pogrešaka tijekom testiranja njezina uzorka. Preostala osumnjičena četvorica atletičara Yohan Blake (100 m), Marvin Anderson 200 m), Allodin Fothergill i Lansford Spence (obojica 400 m) također su oslobođeni, no Jamajčanska antidopinška agencija se žalila na tu odluku i cijeli slučaj još nije završen.

Dok se cijela priča ne rasplete bilo im je dopušteno nastupiti na SP-u, ali Jamajčanski atletski savez ipak ih neće prijaviti za nastup.

'Poručili smo Jamajčanskom savezu da bi možda bilo bolje da ne nastupe. To je u interesu jamajčanske, ali i svjetske atletike,' kazao je glavni tajnik IAAF-a Pierre Weiss.