IZBOR SHERDOGA

Cro Cop među 10 najvećih legendi bez UFC pojasa

Bionic
Reading

Najpoznatija MMA web stranica Sherdog.com objavila je popis 10 najvećih MMA boraca koji nikad nisu osvajali UFC naslove

Na ljestvici nema boraca koji nikad nisu nastupali u UFC-u, stoga nemojte se buniti zašto fali ime Fedora Emelianenka. No zato je tu ime našeg Mirka Filipovića.

'Svi su s njegovim dolaskom sanjali okršaj iz snova s tadašnjim teškaškim vladarom Randyjem Coutureom. Nažalost, Gonzaga je uništio svaku nadu svladavši Cro Copa njegovim prepoznatljivim potezom. Nekoć borac kojeg su se najviše bojali u ringu, Filipović u UFC-u nikad nije dosegao razinu iz Pridea. Nakon teškog poraza od Gonzage, Cro Cop je upisao 3 pobjede i 5 poraza u oktogonu, završivši UFC karijeru s tri uzastopna poraza nokautom od Franka Mira, Brendana Schauba i Roya Nelsona,' stoji u opisu na Sherdogu kojeg prenosi Profightstore

Gonzaga je teško nokautirao Cro Copa


Na prvom mjestu ljestvice je ime možda najvećeg američkog MMA borca svih vremena, Dana Hendersona. Legendarni fajter osvajao je naslove u svim organizacijama u kojima je nastupao, od Pridea do Strikeforcea. Svima osim UFC-a.

Drugi na ljestvici je brazilska legenda Wanderlei Silva, koji usprkos dugogodišnjoj vladavini u Pride ringovima, u UFC-u nije bio ni približno uspješan.

Top 10 boraca bez UFC titula:
1. Dan Henderson
2. Wanderlei Silva
3. Urijah Faber
4. Jon Fitch
5. Gilbert Melendez
6. Jake Shields
7. Mirko 'Cro Cop' Filipović
8. Takanori Gomi
9. Nick Diaz
10. Michael Bisping