NOVAC USKORO STIŽE?

Rukometaši Karlovca u štrajku zbog 'hranarina'

18.08.2009 u 17:37

Bionic
Reading

Novca je u sportu sve manje, a financijsku krizu proživljavajaju i u rukometnom klubu Karlovac. Duguje se igračima koji su krenuli u štrajk sve dok im se ne isplati dio zaostataka

Igrači rukometnog prvoligaša Karlovca od utorka su u štrajku, prekinuli su sa treninzima i pripremama za novu sezonu jer za travanj i svibanj nisu dobili plaću, tzv. 'hranarine', kazao je medijima kapetan kluba Dragomir Požega.

Na to se odlučilo osam starijih igrača jer se nije ispunilo obećanje uprave od prije dva tjedna da će zaostaci biti plaćeni do 15. kolovoza. Kako je kazao Požega, rok je istekao i od 'danas svi stariji igrači do daljnjega prestaju trenirati i ako ne dobiju traženo izgledan je raspad cijele ekipe, a tada je upitan opstanak u prvoj ligi'.

Zoran Sabljarić, predsjednik rukometnog kluba Karlovac, kazao je Hini da je za zaostale 'hranarine' klub osigurao novac od sponzora. Tvrtka 'Supernova' platit će do kraja tjedna potrebnih 250.000 kuna, o čemu je potpisan ugovor još 15. srpnja, ali je u međuvremenu došlo do 'administrativnog zastoja'.

O prijetnjama starijih igrača da će napustiti klub, Sabljarić je kazao da je novac za narednu sezonu osiguran. Glavni sponzor bit će Karlovačka banka, te se priprema i promjena imena kluba u Karlovačka banka.

'I sa sponzorima i sa upravom kluba dogovoreno je da se u sezoni 2009/2010. krene u pomlađivanje, te da u toj sezoni od kluba ne treba očekivati previše, ali se računa na nekoliko juniorskih reprezentativaca, tako da bi kroz neko vrijeme klub igrao značajnu ulogu u Hrvatskoj', kazao je Sabljarić.