NIJEMAC IMA PLAN

Nije šala: Usain Bolt u nogometnoj reprezentaciji?

12.03.2014 u 17:52

Bionic
Reading

Šesterostruki olimpijski pobjednik, Jamajčanin Usain Bolt, svojedobno je izrazio želju za nastupanjem u dresu Manchester Uniteda, što je u sportskom svijetu doživljeno kao dobar štos. No, nije šala da ga u svojim redovima želi izbornik nogometne reprezentacije Jamajke

Bolt je na londonskim Igrama obranio svoje zlatne olimpijske medalje u utrkama na 100 i 200 metara, kao i u jamajčanskoj štafeti 4x100 metara, koje je osvojio i četiri godine ranije u Pekingu. Kada je nakon toga uporno govorio kako bi volio u kasnijoj fazi sportske karijere igrati profesionalno za Manchester United, bilo je jasno da se to nikada neće dogoditi. Osim eventualno u nekoj ekshibicijskoj, revijalnoj utakmici.

Međutim, sada je u jamajčanskim medijima osvanula informacija da Bolta kani angažirati njemački stručnjak Winfried Schäfer, izbornik nogometne reprezentacije Jamajke.

Jamaican Star piše kako Schäfer želi da Bolt bude dio njegove momčadi u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2018. godine. Za druge jamajčanske novine, The Gleaner, Schäfer je izjavio:

'Želim Bolta u našoj nacionalnoj momčadi. Možda nakon Olimpijskih igara u Brazilu 2016. godine. Želim ga vidjeti u našem timu.'

Najbrži sprinter današnjice je očito ove komentare ozbiljno shvatio. Na svom je Instagram profilu objavio fotografiju Jamaican Stara koja ga pokazuje u dresu nogometne reprezentacije Jamajke, te je dodao komentar:

'Sve je moguće.'