'I GRUDANJE NA OI'

Evo što je Kostelić odgovorio ljubomornim Austrijancima

15.02.2014 u 08:41

  • +18

ZOI 2014. Soči - Ivica Kostelić i Natko Zrnčić-Dim u superkombinaciji

Izvor: Reuters / Autor: Ruben Sprich

Bionic
Reading

Hrvatski skijaš Ivica Kostelić, koji je osvojio danas srebrnu medalju u super-kombinaciji na ZOI u Sočiju, izjavio je kako podcjenjivanje te discipline od strane Austrijanaca dolazi zato što nisu dobri u kombinaciji, te da to pokazuje i da su loši gubitnici

'Kada neki skijaš govori da bi trebalo izbaciti kombinaciju sa ZOI, čini mi se da taj nije pri zdravoj pameti, kao da je poludio. Austrijanci s podcjenivanjem govore o kombinaciji zato jer nisu dobri u njoj. U alpskom skijanju to je najteža disciplina jer povezuje dvije nemoguće stvari (spust i slalom), to je kao da u atletici imate natjecanje koje se sastoji od utrke na 100m i utrke na jednu milju', rekao je Ivica Kostelić, koji ima tri olimpijska srebra u kombinaciji, dok je njegova sestra Janica dva puta bila olimpijska prvakinja u toj disciplini.

'U nekoliko sportova koji su u posljednje vrijeme ušli u program zimskih olimpijskih igara ima disciplina vrlo upitne vrijednosti, a kako stvari idu uskoro bi mogli imati i grudanje na ZOI. Alpska kombinacija je najstarija disciplina i ako to netko želi izbaciti sa ZOI-a, izgleda da smo poludjeli', dodao je Ivica Kostelić.

Olimpijski pobjednik u spustu Austrijanac Matthias Mayer, koji je bio 13. u današnjoj super-kombinaciji, izjavio je kako se nije pripremao za kombinaciju jer daje preveliku prednost slalomašima.

'Kombinacija je dobra za male skijaške nacije, jer mogu startati među 30 najboljih, a to je zato što velike nacije baš i ne cijene to natjecanje, koje po meni ne predstavlja skijanje u najboljem svijetlu', rekao je Mayer.