GLEŽANJ DOVOLJNO DOBRO

Ljubo u Umagu: Vrijeme je da pehovi prestanu

27.07.2009 u 13:56

Bionic
Reading

'Već tri godine nemam sreće u Umagu i možda mi se sreća upravo ove godine vrati', kazao je Ivan Ljubičić, uz Ivana Dodiga jedini hrvatski tenisač koji će nastupiti na glavnom turniru ATP-a u Umagu

'Preklani sam bio u odličnoj formi, stvarno sam mislio da mogu daleko dogurati, a onda je prije mog susreta s Rumunjem Pavelom pala velika kiša i napravila blato na terenu. Lisac Pavel se bolje snašao na tom terenu i ja sam izgubio. I lani sam se dobro spremio, očekivanja su bila velika, a onda se dogodio taj dan s kupanjem koji je navečer uzrokovao totalno ukočenje leđa. Mogu reći da sam se rijetko kada osjećao jadnije', kazao je Ljubičić, koji još nije u potpunosti zaliječio ozljedu gležnja na lijevoj nozi zarađenu u Wimbledonu.

'Mogu samo reći da je svakim danom sve bolje. Još ne osjećam lopticu najbolje', priznao je Ljubičić, koji će se u prvom kolu sučeliti s dvostrukim finalistom Umaga, Talijanom Filippom Volandriom.

'Volandri je jako zanimljiv igrač, koji na umaškoj zemlji uvijek igra fenomenalno. Možda on i nije u najboljoj formi, ali bit će to zasigurno vrlo zanimljiv dvoboj', najavio je Ljubo meč kojim će obilježiti svoje deseto pojavljivanje na umaškom turniru. Upravo je u Umagu 1996. svladao Španjolca Carbonella i to mu je bila prva ATP pobjeda u karijeri. Tri godine kasnije Ljubičić je u Umagu igrao polufinale, koje je izgubio od Šveđanina Magnusa Normana.

Drugi hrvatski predstavnik Ivan Dodig igra protiv Urugvajca Pabla Cuevasa, a prva dva nositelja turnira su Rus Nikolaj Davidenko i Španjolac David Ferrer.

Umaški turnir zbog današnjeg dana žalosti u Republici Hrvatskoj započinje u utorak, a raspored igranja bit će poznat kasnije.