TEŠKO, NEMOGUĆE

Schumacher kao zamjena za Massu?

26.07.2009 u 14:57

Bionic
Reading

Sedmerostruki svjetski prvak Michael Schumacher, koji se povukao 2006., još bi uvijek trebao biti prvi izbor Ferrarija kao zamjena za ozlijeđenog Brazilca Felipea Massu, izjavio je bivši prvak Niki Lauda

'Tko je dostupan? Nema nikoga tko može voziti kao Michael. Razmišljao sam o tome, i nema nikoga', rekao je 60-godišnji trostruki svjetski prvak novinarima prije početka VN Mađarske.

Schumacher (40), jedan od najuspješnijih vozača Formule 1 sa 91 pobjedom, povukao se 2006. i nije pokazivao znakove da se želi vratiti utrkama unatoč povremenim vožnjama moto utrka.

Njegov menadžer Willi Weber je za njemačku agenciju SID izjavio da sumnja da će Schumacher razmišljati o povratku.

'Ne vidim to. Ferrari ima dva dobra testna vozača koji su spremni sjesti u bolid ako mogu', kazao je Weber.

Ferrari gotovo sigurno treba zamjenu za Massu nakon što je 28-godišnji brazilski vozač ozbiljno ozlijeđen u kvalifikacijama u subotu kada ga je u glavu pogodio dio bolida Rubensa Barrichela.

Formula 1 ima tri tjedna odmora nakon Budimpešte, a onda se vozi 23. kolovoza u Valenciji te nakon toga u Belgiji 30. kolovoza.

Lauda, koji se vratio brzo nakon užasne nesreće 1976., smatra da će Massi trebati dva do tri mjeseca za povratak na staze.

Ferrari ima 38-godišnjeg Talijana Lucu Badoera, koji je vozio 49 utrka za Scuderia Italiu, Minardi i Forti bez osvajanja boda između 1993. i 1999., i 35-godišnjeg Španjolca Marca Genea kao službene rezerve.