BUCMASTI TYSON

Čelični Mike se pretvorio u debelog Mikea

15.12.2008 u 17:49

Bionic
Reading

Mike Tyson je opet šokirao svijet. Ovoga puta svojim izgledom, jer nekada najbolji boksač svijeta ima nekoliko desetaka kilograma viška i ne podsjeća na sportaša od kojeg su strahovali njegovi suparnici

Bivši svjetski prvak u superteškoj kategoriji Mike Tyson nije morao ponovno osvojiti naslov kako bi privukao pažnju medija. Na dodjeli Sony Video Game Awards u Kaliforniji 42-godišnji Tyson se pojavio s nekoliko desetaka kilograma previše. Sjajna mišićava figura je nestala, a bivši boksač više nije ni sjena borca koji je svojedobno žario i palio boksačkim ringovima.

...i sada

Nekada najmlađi svjetski prvak vodio je buran život, pa je tako 1992. završio u zatvoru zbog silovanja tadašnje tamnopute Miss Amerike Desiree Washington. Nakon što je tri godine proveo iza rešetaka, vratio se u ring, gdje se pretvorio u kanibala. Naime, u borbi za naslov 1997. Evanderu Holyfieldu je odgrizao komadić uha. Šest godina kasnije objavio je bankrot, iako je u karijeri zaradio više od pola milijarde dolara, uslijedile su tučnjave po diskoklubovima, a osuđen je i na dobrovoljne sate rada zbog posjedovanja narkotika.

Sada je zbog svog novog izgleda izgubio i nadimak Čelični Mike; ostao je samo Mike ili možda postao 'debeli Mike'.