ŠOK U MOSKVI

Senzacija! Oleinik ugušio neprepoznatljivog Cro Copa!

08.11.2013 u 20:58

Bionic
Reading

Mirko Flipović izgubio je glavnu borbu večeri Legend 2 priredbe u Moskvi od Alekseja Oleinika, koji je slavio prekidom već u prvoj rundi...

Hrvatski 39-godišnji borac doživio je neugodan poraz u dvoboju u kojem su ga svi vidjeli kao apsolutnog favorita, uključujući i brojne uglednike koji su meč gledali iz publike, poput Fedora, Overeema, Mira i Jonesa.

No, ukrajinsko-ruski borac Aleksej Oleinik ostvario je pobjedu karijere. U meč je uletio prije samo dva tjedna, nakon otkazivanja Aleksandra Emelianenka, govorio je da nema pravu taktiku za Mirka, bio vrlo skroman, međutim kad je dvoboj počeo, započeo je dominantno i posao priveo kraju prije kraja prve runde.

Oleinik je bio taj koji je u nekoliko navrata srušio Cro Copa, dominirao u poziciji partera, a onda u zadnjih pola minute prve runde izveo zahvat poluge na vratu protivnika. Naš je borac morao tapkati i tako predati meč.

Bio je to 11. poraz u karijeri Mirka Filipovića i grubo spuštanje na zemlju nakon impresivnog osvajanja K-1 World Grand Prixa u Zagrebu u ožujku.

Snimku borbe Filipovića i Oleinika pogledajte ovdje

Spomenimo da je u Moskvi važnu ulogu igrao Splićanin Agron Preteni, koji je pobijedio uglednog Rumunja Andreija Stoicu, da bi uletio u finale 'turnira četvorice' kao zamjena za ozlijeđenog Samedova, no tamo je u borbi za 100 tisuća dolara doživio nokaut protiv Ukrajinca Žuravljeva.

U Moskvi je do pobjede stigao i Badr Hari, koji je odlukom sudaca pobijedio Bjelorusa Ignjašova. Neugodan je pak poraz doživio Paul Daley od Rusa Jakovljeva.