NE DAJU 'ZIMU'

Skijaška pobuna protiv Blatterovog SP-a u Kataru

04.11.2013 u 11:12

Bionic
Reading

Međunarodna skijaška federacija (FIS) pozvala je krovna tijela svih zimskih sportova da se oštro usprotive mogućnosti održavanja Svjetskog nogometnog prvenstva 2022. godine u zimskom razdoblju

S obzirom da u Kataru, domaćinu SP-a za devet godina, tijekom ljeta vladaju ekstremne vrućine, javila se ideja da bi se Mundijal trebao održati u zimi. FIS smatra da bi takav potez uništio zimska natjecanja jer bi sva pozornost bila na nogometnom SP-u koje bi pokupilo i gledatelje i sponzore.

Nakon sastanka svoga Vijeća u nedjelju FIS je objavio kako planira dogovoriti rezoluciju s još šest saveza zimskih sportova kojom bi zajednički napali ideju Međunarodne nogometne federacije (FIFA) o promjeni datuma SP-a. Predsjednik FIS-a Gian-Franco Kasper pozvao je FIFA-u da pokaže poštovanje prema ostalim sportskim federacijama.

Događaje oko SP-a u Kataru pozorno prati i Međunarodni olimpijski odbor (IOC) koji strahuje da bi promjena datuma nogometne smotre mogla negativno utjecati i na Zimske olimpijske igre koje će se održati te godine.