TRBUHOM ZA KRUHOM

Biatlonac Fak napušta Hrvatsku i odlazi u Sloveniju

Bionic
Reading

Najbolji hrvatski biatlonac Jakov Fak, nakon senzacionalne bronce na Svjetskom prvenstvu, odlučio je uzeti slovensko državljanstvo i nastupati za susjede

Puno rada i odricanja Jakovu Faku je donijelo brončano odličje na Svjetskom prvenstvu u veljači ove godine u južnokorejskom Pyeongcheongu u utrci na 20 kilometara. No, taj nevjerojatan uspjeh ostvaren u katastrofalnim uvjetima nije donio nikakav pomak za 22-godišnjeg hrvatskog biatlonca.

Sponzori se ne javljaju, stipendije od MOO-a još uvijek nema, plaća mu kasni osam mjeseci, a istekao mu je i ugovor s Biatlonskim savezom.

'Razočaran sam jer sam napravio rezultat koji sigurno nije bilo što. Rezultat i uspjeh je najbolji mogući motiv za svakoga natjecatelja, pa je tako i za mene, ali sam svjestan da se neću moći cijeli život baviti biatlonom', rekao je Jakov Fak za Sportske novosti.

Nakon medalje na Svjetskom prvenstvu, Jakovu Faku su obećavali brda i doline, što je postalo uobičajeno u Lijepoj Našoj, ali ništa se nije dogodilo.

'Ja sam sada na 99,9 posto da ću otići u Sloveniju. Drugo rješenje ne vidim. Znam da će svi mogući forumi biti puni toga kako sam antihrvat, izdajica i slično, ali ja imam čistu savjest i samo ću ići trbuhom za kruhom', dodao je Fak.