PALI CRNOGORCI 7:6

Mladost trijumfom otvorila Euroligu

19.11.2008 u 00:00

Bionic
Reading

Vaterpolisti zagrebačke Mladosti pobjedom su otvorili nastup u B skupini Eurolige. U susretu odigranom na bazenu uz Savu hrvatski prvak je pobijedio Budvansku rivijeru sa 7:6 (1:1, 2:0, 2:3, 2:2).

Vaterpolisti Mladosti teže nego što se očekivalo došli su do pobjede protiv crnogorske momčadi i trijumfa u Euroligi. Jedan od najzaslužniji igrača za pobjedu bio je reprezentativni vratar Josip Pavić koji je sakupio čak 15 obrana.

Kada je sredinom treće četvrtine Pavić obranio peterac iskusnom Uskokoviću, a u kontri Hinić zabio četvrti, a u idućem napadu Vrdoljak i peti pogodak domaćina za vodstvo 5:1 činilo se kako je pitanje pobjednika razriješeno. Međutim, Budvanska rivijera je uzvratila serijom 3:0 i u posljednju četvrtinu je ušla s pogotkom zaostatka (5:4).

Ipak, u posljednjoj dionici sa dva pogotka Karača Mladost je stigla do prvih bodova.

U susretu drugog kola Mladost 13. prosinca gostuje u Španjolskoj protiv Barcelonete.

Mladost - Budvanska Rivijera 7:6

Mladost: Pavić, Burić 1, Martinić, Vrdoljak 2, Paškvalin, Franković, Herceg, Lončar, Karač 2, Muslim, Hinić 1, Buljubašić, Živković 1.

Budvanska rivijera: Šefik, Trajković, Ćirić 1, Danilović 2, Gak 2 (2), Tičić, Barba, Uskoković 1, Aoyagi, Gor Nagy, Vukić, Franičević, Todorović.

Peterci: Mladost 0, Budvanska rivijera 3 (2)

Realizacija igrača više: Mladost 8 (2), Budvanska rivijera 7 (3)