MOGUĆI PROTIVNIK

Rafa Nadal se u kolovozu vraća na terene

14.07.2009 u 20:33

Bionic
Reading

Španjolski teniski maratonac, kojega je ozljeda koljena udaljila s vrha svjetske ljestvice, pauzira od poraza protiv Robina Soderlinga u Roland Garrosu. Njegov oporavak ne ide u idealnom smjeru, ali Rafa bi mogao biti spreman za povratak u kanadskom Montrealu

Nakon Pariza Nadal je u tjednu prije Wimbledona pokušao igrati na travnatoj podlozi jednog privatnog londonskog kluba, no tamo je nakon poraza od Wawrinke shvatio da za Wimbledon nije spreman.

U međuvremenu mu koljena nisu dozvolila ni da trenira na terenu, a reketu i lopticama trebao bi se vratiti idućeg tjedna.

'Rafael je u Barceloni, gdje prolazi detaljne liječničke pretrage. Ne možemo reći da su mu koljena u nekom sjajnom stanju, ali povratak ozbiljnim treninzima planiramo za idući ponedjeljak', rekao je njegov glasnogovornik i dodao:

'Bude li sve u redu, vjerujem da bi prvi nastup Rafa trebao imati na turniru iz serije 1000 u Montrealu, koji počinje 10. kolovoza i igra se na tvrdoj podlozi.'

Izvjesno je, dakle, da Nadal u New Yorku želi napasti krunu i na posljednjem Grand slam turniru koji nije osvojio, a izdrže li koljena američku turneju mogao bi nastupiti i u polufinalu Davis cupa protiv Izraela. Meč se igra u Španjolskoj, dakle na zemljanoj podlozi, a poznata je Nadalova privrženost reprezentaciji, koju je često stavljao ispred nastupa na turnirima.

Daleko je finale, ali ne čini se neizglednim da u prosincu Nadal dođe u Hrvatsku i zajedno sa suigračima pokuša obraniti naslov u Davis cupu baš negdje na našoj obali.