PREBRZ ZA SVE

Etiopljanin Erkolo ponovo slavio na utrci Kutina – Voloder

16.09.2013 u 11:14

Bionic
Reading

Ashenafi Erkolo i Matea Matošević pobjednici su 13. izdanja utrke Kutina – Voloder, koja se svake godine održava u sklopu 'Voloderske jeseni'

Etiopski 29-godišnji trkač s prebivalištem u Mađarskoj ponovio je uspjeh iz 2011. godine, kada je također slavio na ovoj utrci, a ovaj je put s vremenom 49:13 postavio i novi rekord produženog izdanja utrke.

Na 15.2km dugačkoj stazi koju nakon velikog uspona na drugom kilometru odlikuje uglavnom ravan teren, Erkolo je iza sebe ostavio domaćeg predstavnika Gorana Grdenića te Mađara Tamasa Olaha

'Ozlijedio sam se 2011. godine, ali sad sam dobro. Počeo sam ponovo trenirati u ožujku. Zadovoljan sam pobjedom. Utrka je bila lijepa, sviđa mi se. Kad netko može sa mnom zajedno trčati prvih deset kilometara, onda je to dobra utrka. A ako ti Bog da zdravlja pa još i pobijediš, moraš biti zadovoljan,' rekao nam je Ashenafi Erkolo te također pohvalio organizatore zbog odličnog smještaja u lokalnoj zajednici, opisujući ga kao hotel s pet zvjezdica. Za budućnost je pobožni trkač najavio ambiciozne planove:

'Moj cilj su nastup na Olimpijskim igrama i Svjetskom prvenstvu. Molim se Bogu zbog toga.'

U ženskoj konkurenciji slavila je mlada 24-godišnja hrvatska atletičarka Matea Matošević. Uzvratila je prošlogodišnjoj pobjednici Mađarici Ziti Kacser, dok je treće mjesto pripalo Tanji Samardžić iz AK Sinj.

'Ovo je bila više taktička utrka. Pratila sam Zitu prvih deset kilometara pa zatim ubrzala i stigla prva do cilja. Staza je dosta dugačka, ima uzbrdica i nizbrdica, ovo je dobar trening za mene,' izjavila je Matea, jedna od najboljih trkačica u Hrvatskoj, koja ima odlične rezultate na 1500m, 3000m, 10km, a pobjede niže i u krosu. Ove je sezone zbog ozljede lijevog stopala pauzirala puna tri mjeseca, ali sada se vratila s odličnim rezultatima.

'Ciljevi u budućnosti? Obraniti naslov prvakinje Hrvatske na dvoranskom prvenstvu, probati istrčati normu za Europsko prvenstvo sljedeće godine. Nadam se i nastupu na Olimpijskim igrama u Riju, ali treba za to puno trenirati, dosta je to daleko,' otkrila nam je simpatična atletičarka zagrebačkog Agrama.

Na utrci je nastupilo ukupno 153 natjecatelja, rekordan broj, a njih 152 stiglo je do cilja, među njima i brojni rekreativci.

Međunarodna utrka 'Voloderska jesen', 13. izdanje, atletičari:

1. Ashenafi Erkolo (Etiopija) 49:13
2. Goran Grdenić (Hrvatska) 50:36
3. Tamas Olah (Mađarska) 50:46

Atletičarke:

1. Matea Matošević (Hrvatska) 57:50
2. Zita Kacser (Mađarska) 58:48
3. Tanja Samardžić (Hrvatska) 1:02:45