IZDALO GA SRCE

Mathieu Montcourt umro od infarkta

13.07.2009 u 17:27

Bionic
Reading

Smrt francuskog tenisača Mathieua Montcourta posljedica je srčanog infarkta koji je doživio 6. srpnja. Autopsija nije otkrila nikakve supstance poput droge, alkohola ili tableta

Agencija koja je vodila računa o Mathieuu Montcourtu objavila je da je autopsija tijela mladog francuskog tenisača otkrila kako je umro od srčanog infarkta te kako je toksikološki nalaz bio čist. To znači da, unatoč uobičajenim sumnjama, pregled tijela preminulog tenisača nije ustanovio prisutnost droge, alkohola ili tableta, koji nerijetko znaju biti uzrok smrti mladih ljudi.

Montcourt je u karijeri osvojio tri challengera i tri futures turnira, a 2008. godine, iako se nije kladio na svoje mečeve, kažnjen je sa 12.000 američkih dolara i suspendiran na osam tjedana (kasnije smanjeno na pet) zbog klađenja na teniske mečeve između lipnja i rujna 2005. godine.

Montcourta je njegova djevojka pronašla mrtvog u gradu Boulogne-Billancourt 6. srpnja 2009. godine. Posljednji turnir je odigrao u lipnju 2009. godine u Rijeci, gdje je došao do polufinala.