UPOZORILE NJEMAČKU...

Ponovno moćne: Odbojkašice spremne za medalju

11.09.2013 u 10:32

Bionic
Reading

Hrvatske odbojkašice ostvarile su treću pobjedu na Europskom prvenstvu u Njemačkoj. Najteža od tri došla je u najvažnijem trenutku, u borbi za četvrtfinale protiv Nizozemske koju su Hrvatice svladale s 3:2 (-23. 11, -22, 23, 11)

Igračice Igora Lovrinova pokazale su da u bližoj budućnosti možemo očekivati sjajne vijesti po pitanju ženske odbaojkaše reprezentacije. Sretna kombinacija iskusnijih igračica i mladih lavica vratila je Hrvatice na europsku kartu, a sve je eksplodiralo u završnici meča protiv Nizozemske u kojoj su naše cure u zadnji tren (gubile su 1:2 u setovima i 18:21 u četvrtom) napravile preokret i izborile ogled s domaćinima Njemačkom (večeras, 20 sati).

'Drugi set smo odigrale savršeno, šteta što nismo uspjele zadržati taj nivo. Odigrale smo ga bez poklona protivnicima, baš kako treba,' kaže za Sportske novosti fantastična blokerica Maja Poljak nakon velike pobjede.

Ključni trenutak dogodio se kada je umornu kapetanicu Sanju Popović pri gubitku 18:21 u četvrtom setu zamijenila 21-godišnja odbojkaška 'ubojica iz Pazina' Samanta Fabris. Mlada cura preuzela je većinu napada na sebe i doslovno raznijela Nizozemke.

'Očekivala sam da ću ući, izbornik me pripremao za ulogu. Cure su bile umorne, ušla i dala sve od sebe i zadovoljstvo je veliko. Ali nemojte griješiti, nisam ja donijela pobjedu već cijela ekipa,' kaže cura koja već igra u talijanskoj ligi, a protiv Nizozemske je dokazala da će jednom uz Malević i ostale mlađe cure biti vođa generacije.

Među najiskusnijima je Mia Jerkov koja uoči ogleda s Njemačkom upozorava:

'Kraj utakmice su izvukle naša borbenost i sjajna Samanta. Timski duh nam je na visokom nivou, a čak mi se čini da smo u petom setu iz nogu izbacile umor koji nas je pratio od teškog putovanja iz Dresdena. Njemačka? Možemo igrati s njima, dapače, trebamo samo izgraditi našu igru koju još uvijek na ovom prvenstvu nismo pokazale,' upozorava Mia domaćice koje su sinoć uživo gledale dramatičan dvoboj s Nizozemskom. Teško da mirne dočekuju večer, Hrvatice su na ovom EP-u pale samo od Rusije, ekipe koja kotira kao najizgledniji kandidat za zlato.