VIŠE OD POBJEDE

Hrvatskim jedriličarima nagrada za fair play

29.11.2008 u 08:00

Bionic
Reading

U srijedu u Budimpešti je potvrđeno kako su hrvatski jedriličari u klasi 49er Pavle Kostov, Petar Cupač i njihov trener Ivan Bulaja, ovogodišnji dobitnici prestižne nagrade 'Trophy Pierre de Coubertin'

Iz sjedišta Međunarodnog fair play odbora (International Committee for Fair Play - CIFP) u Mađarskoj sjajne vijesti. Naši jedriličari s Olimpijskih igara Pavle Kostov, Petar Cupač i trener Ivan Bulaja nagrađeni su s 'Trophy Pierre de Coubertin'.

Nagradu, u jednoj od tri kategorije međunarodnog fair play pokreta, hrvatski jedriličari dobili su za ustupanje svoje jedrilice danskoj posadi u finalnom plovu na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. Taj potez mladih zadarskih jedriličara omogućio Dancima, kojima je vjetar slomio jarbol, da s posuđenim brodom osvoje zlatno olimpijsko odličje.

Zato je Hrvatski olimpijski odbor predložio našu posudu za prestižnu nagradu, a Međunarodni fair play odbor ocijenio da potez hrvatskih jedriličara na najbolji način potvrđuje devizu međunarodnog fair play pokreta - više od pobjede.