U DOBRU I ZLU

Boksačkog prvaka Gattija ubila supruga?

13.07.2009 u 09:24

Bionic
Reading

Bivši svjetski prvak u superlakoj i poluvelter kategoriji, Kanađanin Arturo Gatti, pronađen je mrtav s ozljedama na vratu i glavi u Brazilu, a policija je u pritvorila njegovu suprugu koja je postala glavni osumnjičenik

Arturo Gatti (37) i njegova 14 godina mlađa supruga Amanda Rodrigues često su se znali verbalno i fizički obračunavati. I prije ubojstva bivšeg prvaka, svjedoci su vidjeli novu njihovu prepirku nakon koje je kasnije boksač u apartmanu pronađen mrtav.

Amanda Rodrigues postala je prvoosumnjičena nakon što nije mogla policiji objasniti gdje je sve provela deset sati dok je njezin muž bio mrtav, a u njezinim izjavama bilo je puno kontradiktornih stvari nakon kojih su je organi reda odlučili staviti u pritvor. Ona je tvrdila da je ubojstvo počinila treća strana, no policija izgleda previše ne vjeruje u njezinu priču.

Inače, bliski prijatelj para za medije je rekao kako su oboje bili strašno ljubomorni jedno na drugo i da su se zbog toga često svađali.

Gatti je u boksačku mirovinu otišao 2007, a do tog trenutka imao je omjer od 40 pobjeda (31 nokautom) i devet poraza. Ljubiteljima 'plemenite vještine' posebno su u sjećanju ostali njegovi mečevi s Micky Wardom.