DAVIS CUP

Izrael lako, Česi i Španjolci se provukli u polufinale

12.07.2009 u 20:57

Bionic
Reading

Poznati su svi polufinalisti Svjetske skupine Davis Cupa. Osim Hrvatske, koja je izbacila SAD, u polufinalu će igrati i Češka, Izrael te branitelj naslova Španjolska

Branitelji naslova Španjolci su u Marbelli protiv žilavih Nijemaca trebali pet mečeva, Česi su u dramatičnom dvoboju igranom u Ostravi pobijedili Argentinu 3:2, dok je Izrael sav posao protiv Rusije ostvario još jučer, a u nedjelju je samo potvrdio pobjedu 4:1.

Španjolska je nakon prva dva dana vodila 2:1 i očekivao se lak posao u nedjelju. Međutim, Philipp Kohlschreiber je u prvom meču dana priredio iznenađenje i pobjedom protiv Fernanda Verdasca 6:4, 6:2, 1:6, 2:6, 8:6 izjednačio na 2:2. U odlučujućem dvoboju španjolski izbornik je u vatru gurnuo Juana Carlosa Ferrera, koji je rutinski odradio posao protiv Andreasa Becka 6:4, 6:4, 6:4.

Peti meč je odlučivao i u susretu između Češke i Argentine. U prvom meču dana Juan Martin del Potro je bez većih problema pobijedio Tomasa Berdycha 6:4, 6:4, 6:4 izjednačivši rezultat, no u presudnom meču Radek Stepanek je pobijedio Juana Monaca 7:6, 6:3, 6:2 i gurnuo Čehe u veliko slavlje.

Izrael je nakon prva dva dana poveo protiv Rusije s nedostižnih 3:0, a u nedjelju je samo potvrdio prolaz u polufinale. U prvom meču je Dudi Sela zbog ozljede predao meč Igoru Andreevu, a potom je Harel Levy slavio protiv Igora Kunitsina 6:4, 4:6, 7:6 (2).

Polufinalni susreti na rasporedu su od 18. do 20. rujna, a sastaju se Hrvatska i Češka te Španjolska i Izrael. Prednost domaćeg terena imaju Hrvatska i Španjolska.