HRVATSKA NAČELA AMERIKANCE

Karlovićev preokret miriše na polufinale

10.07.2009 u 19:00

Bionic
Reading

U četvrtfinalnom dvoboju Davis cupa Hrvatska - SAD Ivo Karlović je napravio velik preokret na zemlji te je sa 6:7 (5), 4:6, 6:3, 7:6 (3), 7:5 svladao Jamesa Blakea i donio prvi bod za hrvatsku tenisku reprezentaciju

Dok se dvorana Žatika u Poreču polako punila Ivo Karlović pokazivao je znakove nervoze. Hrvatski div uspio je poslovično ubojitim servisima dovesti set do odlučujuće igre, no reakcije nakon svakog važnijeg poena jasno su ocrtavale veliku tremu. Svaki je protivnik propustio po jednu break loptu, a u tie breaku je odlučila jedna 'prasica', koja je otišla na stranu tamnoputog Amerikanca.

Pozitivno raspoloženje Blake je uspio pretvoriti u prvi break u meču početkom drugog seta i rutinski (da, i on sjajno servira) dovesti meč do neugodnih 0:2 u setovima.

U tom trenutku kao veliko upozorenje nametnula se statistika da Karlović nikada nije pobijedio u pet setova (11 mečeva), no hrvatski tenisač je u pravi čas prekinuo neugodnu tradiciju.

U trećem setu uzvratio je Amerikancu istom mjerom. Poveo je 3:0 te projektilima iz početnog udarca lako izborio 6:3. Četvrti set se više igrao kada je servirao Blake i opet se ušlo u 13. igru, koja je ovaj put završila trijumfom Karlovića.

Peti set je ponudio pravu dramu, koja je završila nakon tri sata i 38 minuta Karlovićem drugim breakom u meču, u kojem je iskoristio drugu meč loptu za 7:5.

Naš tenisač je imao 47 as servisa, dok je Blake 15 puta neobranjivo servirao.

'Nakon prva dva seta svašta mi je prošlo kroz glavu, no nije mi pala koncentracija, opustio sam se i počeo igrati bolje. Upravo iz tog razloga sam sretan jer sam na kraju ipak pobijedio i donio prvi bod reprezentaciji', kazao je Karlović koji je na Blakeovo žaljenje o nekorektnoj publici dodao:

'Očito da on nije nikada igrao u Argentini gdje su navijači puno gori i glasniji.'.