PREMA NAJBOLJIH STO

Martić protutnjala do četvrtine finala

08.07.2009 u 14:52

Bionic
Reading

Petra Martić je nastavila sa sjajnim nastupima u Budimpešti i bez izgubljenog seta izborila nastup u četvrtini finala 220.000 dolara vrijednog WTA turnira

Nakon trijumfa u prvom kolu protiv Lucie Safarove, 18-godišnja Splićanka svladala je i 88. igračicu svjetske ljestvice, Ukrajinku Mariju Koričevu.

Protivnica je tijekom čitava susreta držala zavidan postotak ubačenog prvog servisa (blizu 70 posto), no hrvatska je predstavnica gotovo nepogrešivo napadala drugi servis i nizala prilike za obrat. U trećem gemu prvog seta došla je do prve prednosti, a nakon što je i sama izgubila servis još je jednom napravila break i osigurala prvi set.

U drugom je učvrstila svoj početni udarac i Koričevoj prepustila tek tri poena servirajući, dok je sama zadržavala kontinuirani pritisak i nakon dva nova obrata nakon 95 minuta osigurala konačnih 6:3, 6:2.

U prvoj četvrtini finala ove godine čeka je bolja iz susreta Gollovits – Bammer.

Martić je trenutačno 135. igračica WTA ljestvice, a s dvije pobjede u mađarskoj metropoli zaradila je novih 70 bodova. Uđe li, teoretski, u finale turnira, prvi put u karijeri će se plasirati među 100 najboljih igračica svijeta.