SLAMKA SPASA

McEnroe: Nemamo Roddicka, ali smo iskusniji

07.07.2009 u 17:33

Bionic
Reading

Izbornik američke teniske reprezentacije, koja će se od petka do nedjelje u Poreču suprotstaviti Hrvatskoj u četvrtfinalu Davis Cupa, Patrick McEnroe, izrazio je na konferenciji za novinare zadovoljstvo kvalitetom terena i njegovom pripremom u dvorani Žatika

Po njegovim riječima, izostanak njihova najboljeg igrača Andyja Roddicka svakako će se osjetiti, jer, kako je rekao, 'Hrvatska ima sjajnu ekipu s odličnim igračima te usto još igra pred svojom publikom.'

'Šanse za prolaz su nam izjednačene jer su obje reprezentacije izvrsne, s time da mi imamo možda malo više iskustva što bi u konačnici moglo biti presudno. Važno je što bolje se pripremiti za ovaj susret i od velikog je značaja i tko će se prvoga dana sastati u pojedinačnim susretima', naglasio je McEnroe.

Dodao je kako je devet godina na čelu ove reprezentacije i kako je u tom razdoblju njihov najbolji igrač Andy Roddick nastup otkazao samo u dva navrata, i to 2003. kada je američka reprezentacija gostovala u Zagrebu gdje je poražena (4-1), i sada u Poreču.

'Očito je da Hrvatska ne donosi sreću Roddicku. No mi idemo dalje, Andy ima dostojnu zamjenu, a Blake i Fish su vrhunski tenisači te su obojica željni pobjeda', poručio je američki izbornik koji je odgovarajući na pitanje novinara kazao kako njegov brat John McEnroe neće doputovati u Poreč.

James Blake istaknuo je kako izuzetno cijeni hrvatske tenisače i da su u ovom dvoboju sve opcije otvorene jer se radi o izjednačenom susretu u kojem će vjerojatno odlučivati nijanse.

Inače, Mardy Fish tek je doputovao u Poreč u utorak, dok je Blake u ponedjeljak odradio večernji trening, tako da se američka vrsta kompletira tek danas.