KLASIK U POREČU

Roddicka nema, oprez ostao: Nismo favoriti

06.07.2009 u 14:34

Bionic
Reading

Andy Roddick, prvi reket reprezentacije SAD-a, zbog ozljede kuka otkazao je nastup i neće igrati u Poreču od 10. do 12. srpnja. Umjesto njega pozvan je Mardy Fish

'Ovo je za nas gora opcija. Umjesto ranjena Roddicka, koji bi nakon onakvog finala Wimbledona (izgubio 14:16 u petom setu od Rogera Federera) morao igrati mečeve na zemlji, dolazi motivirani Fish. Već vidim kako će se stvarati atmosfera da smo favoriti, a to nismo', rekao je izbornik hrvatske reprezentacije Goran Prpić i dodao:

'Amerikanci i s Fishem imaju veliku kvalitetu. On dolazi dokazati da mu je bilo mjesto u sastavu i prije Roddickova otkaza. Dakle, naš pristup bit će jednak kao da je Roddick tu.'

Promjena u američkom sastavu znači i promjenu u programu pojedinačnih dvoboja za petak. James Blake sada je prvi američki reket, pa će u petak on igrati protiv Ive Karlovića, a Marin Čilić će se sastati s Mardyjem Fishom.

'I mi i SAD možemo pobijediti u svim pojedinačnim dvobojima. Ne slažem se da smo u prednosti. I Blake i Fish su u vrhu svjetskog tenisa', rekao je Prpić.

Roddickov otkaz prokomentirao je i najbolje rangirani hrvatski tenisač Marin Čilić:

'Roddickov otkaz je za nas pozitivan, jer se dobro znaju njegove kvalitete, uz to što je on i lider ove američke reprezentacije. Vidjeli smo da je u Wimbledonu igrao u vrhunskoj formi i jasno je da će im nedostajati. No sigurno je da to nimalo neće promijeniti naš pristup susretu, koji mora ostati maksimalno profesionalan. SAD i sada ima jaku i iskusnu ekipu koju se ne smije podcijeniti', izjavio je Čilić i dodao:

'Blake i Fish su vrhunski tenisači, obojica su željni pobjeda i dokazivanja, a ne smije se zaboraviti da je Blake ove godine imao dvije meč lopte za osvajanje Estorila na zemlji. Mi ćemo nastojati dati maksimum, iskoristiti podršku s tribina i činjenicu da smo imali pravo izbora podloge', završava Čilić.

Hrvatska teniska reprezentacija u utorak će u 11.30 u porečkoj dvorani Žatika održati konferenciju za novinare, a nakon toga, točno u podne, pred novinare će sastav SAD-a. Ždrijeb kojim će biti određen raspored igranja planiran je za četvrtak u 13 sati u Istarskoj sabornici.

Pobjednik susreta Hrvatska - SAD igrat će u polufinalu s boljim iz okršaja Češka - Argentina.